En slice av Sverige

Jag såg en granne stå ute i solskenet och trimma sin syrenhäck med någon typ av röjsåg. Tre personer stod och tittade på. Vad är det med tekniska prylar och granngubbar som gör att de flockas som om det pågick något sevärt? Det går helt enkelt inte för sig att bara gå förbi och låta arbetaren fortsätta ostörd. Arbetaren vill inte ha tips. Han (det är oftast en han) vill inte ha några välvilliga råd. Han vill bara bli klar så fort som möjligt så han kan sätta sig på verandan och ta en kaffe – eller om han har semester – en öl. Undantag till denna regel görs när mannen bränner löv. Då vill han ha besök av grannarna. Visa upp sig och sina kunskaper inom det manligaste området av alla, nämligen förmågan att hantera eld. Det är enbart därför det bränns löv på hösten. De kan ju lika gärna bara slänga det i skogen.

Röjsågningen jag bevittnade idag var en slice av Sverige. Det blir inte mer svensk sommar än så. Partiledarna, som i Almedalen tävlat om vem som älskar Sverige och svenska värderingar mest, skulle inte kunna hålla tårarna tillbaka.

Du behöver inte hjälpa till, men om du ser en granne jobba trädgården med någon form av redskap så ska du som god granne gå dit och titta. Det, om något, är en svensk värdering.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s