Köpenhamn – London 300 kr. Eller?

Ryanair är lite luriga. Till synes otroligt billiga. I verkligheten bara billiga. Utgångspriset är snarare ett utropspris, det kommer blir dyrare, var så säker. Ingenting ingår i biljettpriset, knappt ens biljetten.  Allt kostar extra. Det kostar inte mindre än 35 kronor att få ett sms med sitt bokningsnummer (man kan också skriva ner det helt gratis på ett papper, eller som en anteckning i mobilen). Tanken är att man ska tänka ”äsch, 35 kronor är inte så mycket, det förenklar min resa”. Samma princip som används på Ikeas restauranger, en liten torr sallad kostar bara 7 kronor och en ännu torrare efterrätt bara 12 kronor. Och vips så var lunchen inte så billig man tänkt sig från början, eftersom inget ingick i utropspriset. Men sedan läggs det på mer och mer dyr service som överallt annars är rena självklarheter. Att medföra bagage kostar mer än resan. Vill ni sitta bredvid varandra? 80 kronor. Vafalls?! Finns det någon anledning att två som bokar biljetter tillsammans INTE vill sitta bredvid varandra?

De bryter ner en. Spelar på våra rädslor. DU HAR VÄL INTE GLÖMT ATT KÖPA RESEFÖRSÄKRING? Tänk om en tropisk ögoninfektion sprids på flyget till de brittiska öarna? Det här med bagage på Ryanair verkar vara en vetenskap i sig. Alla valmöjligheter finns. 15 kg incheckat bagage på ditvägen, och 20 kg på väg hem. Eller bara 15 kg på väg hem. Eller vilken annan kilokombination som helst, nästan. Handbagaget måste vara under ett specifikt mått, så är det nog på de flesta flygbolag, men känslan är att på Ryanair är det extra viktigt. Man har trots allt möjligheten att köpa en certifierad Ryanair-väska som garanterat passerar incheckningsdisken som handbagage, under förutsättning att den väger under 10 kg.

Man köper och betalar den jättebilliga biljetten först. SEN kommer tillvalen igen, de som man redan förkastat. Men här framgår det hur lite som faktiskt ingår i biljetten. Det är på gränsen till ståplats. Vi övervägde ett annat flygbolag där man för samma totalkostnad får samma sak, fast det ingår i priset. Märkligt resonerat kanske. Men man känner sig ändå lite lurad av de där 300 kronorna. Ett experiment jag funderade över var hur dyrt man KAN få resan. Jag gissade på 8000 kronor. När jag får mer tid och lust ska jag genomföra det. Mitt först ”gräv” som bloggare kanske. Håll utkik!

Annonser

2 reaktioner till “Köpenhamn – London 300 kr. Eller?”

  1. det verkar faktiskt vara någon sorts lag på att alla flygbolag måste erbjuda något sorts gratis handbagage annars hade Ryanair slopat det så fort de startade sitt skitföretag. Ryanair är för övritgt ett av de svåraste orden att skriva på ett tangentbord.

    Jag tänkte lika som dig när jag köpte en router, jag hittade en router för 80 kr på Dustin med fraktkostnad 80 kr, i protest köpte jag istället en router för 150 kr och 40 kr frakt från en annan sida.

    Gilla

  2. Glömde kommentera att alla dessa tillägg är helt meningslösa, får du en ögonsjukdom kvällen innan och inte hinner fixa ett läkarintyg att kan du glömma att försäkringen gäller.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s