Naturligt god

Jag har funderat mer på det här med frukost. Om min före detta kollega istället hade ätit samma lunch i 25 år hade han förmodligen betraktats som sinnessjuk. Tidpunkten på dygnet gör dock att det är okej att äta samma frukost varje dag. Man kanske inte kan ställa samma krav på variation på morgonen.

Det har gått inflation i orden ”god” och ”naturlig  (eller naturen)”. På Bregottpaketet har man lyckats få med båda ”Naturen är god”. Någon reklammakare har någon gång kommit på den dubbla betydelsen för ”god”: att produkter kan smaka gott, och att man är en ”god” människa om man konsumerar produkten. Nu använder i princip alla det. Alla verkar tycka att det är fyndigt. Men när något används av alla är det per definition inte fyndigt längre.

En reklam för skönhetsoperationer:

”Vi är specialister på avancerad ansiktskirurgi med tekniker som tillsammans med gedigen kunskap och erfarenhet ger dig ett naturligt utseende vid ansiktslyft…”

Ord genomgår hela tiden betydelseskiftningar. Men när naturligt används där det borde stå ”onaturligt” blir det svårt att hålla isär begreppen. Det är också roligt att de använder ordet ”byst” på hemsidan för att inte verka snuskiga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s